Radio SzczecinRadio Szczecin » Region
  Autopromocja  
Zobacz
  Autopromocja  
Zobacz
  Autopromocja  
Zobacz
  Reklama  
Zobacz

Badania wykazały, że przyczyną zatrucia była enterotoksyna gronkowcowa, która została wykryta w zapiekance makaronowej. źródło: https://pixabay.com/pl/1900529/RitaE/CC0 - domena publiczna
Badania wykazały, że przyczyną zatrucia była enterotoksyna gronkowcowa, która została wykryta w zapiekance makaronowej. źródło: https://pixabay.com/pl/1900529/RitaE/CC0 - domena publiczna
Znamy wyniki dochodzenia Sanepidu w sprawie zatrucia jedzeniem z jednej ze szczecińskich firm cateringowych.
Badania wykazały, że przyczyną zatrucia była enterotoksyna gronkowcowa, która została wykryta w zapiekance makaronowej. Większość z poszkodowanych to pracownicy firmy z Mierzyna. Kilka osób trafiło do szpitala.

- W ognisku zgłoszonych zostało 50 osób, z czego 47 miało objawy ze strony układu pokarmowego. Ze względu na nie siedem osób wymagało hospitalizacji - poinformowała Małgorzata Kapłan z Wojewódzkiej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Szczecinie.

Firma cateringowa przeszła kontrole stacji sanitarno-epidemiologicznej, została również ukarana mandatem w wysokości 500 złotych.
- W ognisku zgłoszonych zostało 50 osób, z czego 47 miało objawy ze strony układu pokarmowego. Ze względu na nie siedem osób wymagało hospitalizacji - poinformowała Małgorzata Kapłan z Wojewódzkiej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Szczecinie.

Najnowsze Szczecin Region Polska i świat Sport Kultura Biznes

12345
  Reklama  
Zobacz
  Autopromocja  
Zobacz
  Autopromocja  
Zobacz
  Autopromocja  
Zobacz
  Reklama  
Zobacz

radioszczecin.tv

Najnowsze podcasty