70 lat obchodzi Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego. Z okazji jubileuszu zostało udostępnione do zwiedzania Muzeum Ichtiologiczne, był też poczęstunek wyrobami własnej produkcji oraz spotkania absolwentów w katedrach.
Katastrofa ekologiczna na Odrze pokazała jak ważną rolę spełnia nasz wydział - mówił prof. Jacek Wróbel, rektor uczelni.
- Ostatnie wydarzenia, które miały miejsce, czyli ta sytuacja na Odrze pokazała jak istotna jest działalność dydaktyczna i naukowa tego wydziału - przekonywał Jacek Wróbel.
Nasi absolwenci pracują na eksponowanych stanowiskach na całym świecie - dodaje prof. Krzysztof Formicki, dziekan Wydziału Nauk o Żywności i Rybactwa ZUT.
- W przedsiębiorstwach produkcyjnych, hodowlanych, przetwórczych, w centralach zajmujących się obrotem produktami pochodzenia morskiego, w administracji państwowej, w uczelniach wyższych, instytutach naukowo-badawczych-wyliczał Formicki.
W ciągu 70 lat Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego ukończyło ponad dziesięć tysięcy absolwentów.
- Ostatnie wydarzenia, które miały miejsce, czyli ta sytuacja na Odrze pokazała jak istotna jest działalność dydaktyczna i naukowa tego wydziału - przekonywał Jacek Wróbel.
Nasi absolwenci pracują na eksponowanych stanowiskach na całym świecie - dodaje prof. Krzysztof Formicki, dziekan Wydziału Nauk o Żywności i Rybactwa ZUT.
- W przedsiębiorstwach produkcyjnych, hodowlanych, przetwórczych, w centralach zajmujących się obrotem produktami pochodzenia morskiego, w administracji państwowej, w uczelniach wyższych, instytutach naukowo-badawczych-wyliczał Formicki.
W ciągu 70 lat Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego ukończyło ponad dziesięć tysięcy absolwentów.
- Ostatnie wydarzenia, które miały miejsce, czyli ta sytuacja na Odrze pokazała jak istotna jest działalność dydaktyczna i naukowa tego wydziału - przekonywał Jacek Wróbel.